Vilka dataladdningshastigheter ska den länken till Internet behöva njuta av en bra upplevelse av att visa innehåll som finns i nätverket?

Man bör komma ihåg att den kontraherade bandbredden delas mellan alla enheter som används samtidigt, även applikationer som fungerar hela tiden i bakgrunden.

Från Noblex rekommenderade de till exempel för innehåll på Full HD-TV en minsta hastighet på 4 Mbps och över. För 4K-innehåll, främst Netflix och YouTube, krävs 15 Mbps.

Från Claro observerade de en annan variabel: nedladdningshastigheten beror på vilken typ av komprimering som videokällan använder. “I allmänhet med 6Mbps kan du se högkvalitativ FullHD-video,” uppskattade de från den här operatören.

Från LG, under tiden, föreslå för en HDTV med dreamfilms.se att ha minst 10 Mbps. Och när det gäller 4K bildkvalitet uppskattas det att minst 15 eller 20 Mbp krävs.

En punkt att tänka på för en bra videoupplevelse, är att hyra en produkt med tillräcklig bandbredd. Att veta vad din Internet-paket att tillämpa, anser att dataöverföringshastigheten bör vara ungefär fyra gånger mer än vad som kommer att förbruka överföringen för Smart TV, eftersom resten av användningarna i hemmet kommer alltid att förbruka bandbredd som anställs.

Det är därför experter påpekar att om Smart TV har en full hd-upplösning (1920×1080) som kräver 6 Mbps, är det lämpligt att ha en internettjänst på 25 megs.

Å andra sidan, om hemma finns en 4K Smart TV och vi vill njuta av online-videor med den upplösningen (vilket kommer att kräva cirka 25Mbps), innebär detta att vi måste ha en internettjänst fyra gånger högre, det vill säga 100 Megas.