Först, låt oss gå över vad en VPN är. VPN står för virtuella privata nätverk. När du ansluter till Internet kommunicerar datorn eller enheten med servrar runt om i världen. Dessa servrar lagrar webbplatser och digitalt innehåll på scania som du försöker komma åt. För att göra anslutningen exponeras din information och dina data. Det kan registreras av din Internet leverantör, servrarna du försöker komma åt, myndigheter, eller till och med hackare.

VPN arbetar för att hålla all denna information borta från nyfikna ögon. De är utformade för att göra din anslutning och efterföljande aktivitet så privat och säker som möjligt via VPNS.
Laglighet

Det finns en hel del förvirring där ute om lagenligheten av att använda en VPN-tjänst. Sanningen är, denna teknik är relativt ny i det stora systemet av saker. Regeringar tenderar att ta itu med nya innovationer inom teknik ganska sent i spelet. Som ett resultat av detta har många länder inte kristallklara regler.

I de flesta länder är det helt lagligt att använda en VPNS. Men vissa länder begränsar det. Kina och Nord Korea är ökända för sina Crack-Downs på VPN-användning. Det är inte heller tillåtet i många länder i Mellanöstern och Ryssland heller. Vanligtvis kommer du att finna att VPN-tjänster inte är lagliga att använda i länder som redan har strikta censurlagar.